Narcoland


 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Általános útmutató

Go down 
SzerzőÜzenet
Admin
Admin


Hozzászólások száma : 84
Join date : 2018. Mar. 05.

TémanyitásTárgy: Általános útmutató   Pént. Márc. 09, 2018 6:20 pm

A játék működése nagyon egyszerű. A mesélők meghirdetnek egy kalandot a szükséges információkkal, arra jelentkeznek a karakterek, majd pedig reagálnak a mesélő által generált történésekre.
A Narcoland világa teljesen nyílt. Semmi sem szabja meg egy játékosnak, hogy mit tehet és mit nem, viszont minden cselekménynek következménye is van, ami nem mindig lehet előnyös a karakterre nézve.
Jelen pillanatban a három területre osztott mexikóban, régiónként négy helyszín van kiemelve, azokon belül is különféle pontok nyithatók meg, ahol a karakterek között és persze az NJK-kal, lehetőség van különféle interakciókra.
Viszont a helyszínek mennyisége nem állandó. Ahogy a játék halad előre, folyamatosan bővülni fog azok száma, így felesleges azon aggódi, hogy unalmassá válhat. Új helyszínek főleg a kalandok által, de az idő előrehaladtával is megnyílhatnak.

A Narcoland világában minden karakter képessége attól függ, hogy melyik frakcióhoz csatlakozott.

Azok a játékosok, akik valamelyik kartellhez írták meg karakterüket, pénzjutalmat kapnak annak alapján, mennyire változatosan és élethűen írták meg karakterük előtörténetét.
Ez 0-tól 150 000 peso-ig változhat
Ezt a pénzt aztán fegyverekre, védőfelszerelésekre vagy szórakozásra költhetik. Mikor pedig egy kalandon vesznek részt a végén a mesélő elbírálása alapján képesség pontokat és pénzt kapnak a teljesítményük alapján. Maguk a kalandok alatt pedig lesznek bónuszként szolgáló mellékküldetések is, amelyek csak tovább növelhetik a végső értékelés mértékét. Adott képességpont után szintet lépnek, melyet követően nagyobb és több jutalmat kapnak a teljesített kalandok után, mint alacsonyabb szintű társaik. A kartelltagokra nem vonatkozik semmiféle szabályozás a fegyverek és felszerelések terén, így azt vesznek meg a piactéren, amire pénzük van.    

Akik viszont a Policia Federal vagy a DEA soraiba kerülnek, teljesen más rendszer szerint játszanak.
Ők az előtörténetük alapján nem pénzt kapnak, hanem rögtön képességpontokat ( szám szerint 10-et ), és automatikusan hozzájutnak egy alap fegyver és felszerelés csomaghoz, majd pedig minden szintlépés után egyre durvább fegyverarzenálból válogathatnak, melyek ingyenesen elérhetőek lesznek számukra a piactéren. Azt viszont nem árt tudni, hogy ők kizárólag a rendőrségnél rendszeresített fegyverekből kaphatnak. A kalandok és mellékküldetések alatt nyújtott teljesítményükért ők kizárólag képességpontot kapnak, igaz 50%-al nagyobb mértékben, mint a kartell tagok. Ezekből, ha bizonyos számú összegyűlik, szintet lépnek s ezzel megnyílnak számukra a jobb minőségűbb fegyverek és felszerelések. Szintlépést követően nagyobb és több jutalmat kapnak a kalandok után, mint alacsonyabb szintű társaik.

Mexikóban viszont burjánzik a korrupció. Az a karakter, aki a rendőrségnél szolgál, de a játék során elcsábul a felkínált lehetőségek valamelyikétől, az a kaland végén pénzt is kap, viszont 50%-al kevesebb képességpontban részesül, mint azon társai, akik tiszták maradtak.
Ez a korlátozás viszont nem érvényes a beépített küldetéseken részt vett nyomozókra, ugyanis ők a pénz mellé a maximális képességpontokat is megkapják, igaz nagyobb az esélyük is az elhalálozásra.

A DEA életpályát választó karakterek számára a kettős rendszer lesz érvényes, vagyis előtörténetük alapján pénzt és képességpontot is kapnak. Az ő kalandjaik viszont, természetükből adódóan, jóval nehezebbek lesznek a többinél, így a jutalmakért is keményebben kell megdolgozniuk.

A megszerzett képességek, vagy a megvásárolt fegyverek és felszerelések tulajdonságai, mind befolyásolják a karakter sikerességét egy-egy szituációban!


Minden játékos maga tartja nyílván karakterének fegyvereit és képességeit, melyeket az általa beküldött karakterlap alján köteles felsorolni és frissíteni!
Aki ezt elmulasztja, az olyan, mintha fegyvertelenül, képességek nélkül vágna neki egy kalandnak, ami a karakter gyors halálával végződik!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://narcoland.hungarianforum.com
 
Általános útmutató
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Narcoland :: Szabályzat és Tudnivalók :: Részletek a játék működéséről-
Ugrás: