Narcoland


 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 A kartellek világa

Go down 
SzerzőÜzenet
Admin
Admin


Hozzászólások száma : 84
Join date : 2018. Mar. 05.

TémanyitásTárgy: A kartellek világa   Szer. Márc. 07, 2018 1:18 am

A kartellek világa olyan, mint a vadnyugat. Kizárólag az erősebb marad életben és az egyetlen törvény a fegyveres harc. A bandák közti leszámolások annyira mindennaposak, hogy a hatóságok már nem is számolják a kukákban, csatornákban vagy akár a nyílt utcán lemészárolt hullák számát. Roppant népszerű köztük a nyílvános kivégzés, mint megfélemlítési taktika, de a levágott fejek közszemlére tétele is egyre divatosabb. Ebben világban csakis a legravaszabb és legkegyetlenebb alakok maradnak életben s ha elég ügyesek, akár a kartell csúcsára is emelkedhetnek. Mivel az ellenük fellépő hatósági szervek komoly fegyverarzenállal és technológiai bázissal rendelkeznek, így ők is jelentős fejlesztésekbe ölnek nem egyszer dollár milliókat. A géppisztolytól a rakétavetőn át, egészen a műholdas nyomkövetőig, mindennel fel vannak szerelve, hogy a hatóságok előtt legyenek egy lépéssel. Hihetetlen elszántsággal védelmezik területüket és érdekeiket, miközben újabb és újabb taktikákat találnak ki a drogok csempészésére. Improvizációs készségük lenyűgöző. Ha a rendőrség felszámol egy labort, vagy egy csempészhálózatot, napokon belül helyére lép egy másik. A társadalom jelentős része még támogatja is őket, ugyanis sok drogbáró iskolákat, kórházakat támogat a narkóból befolyt pénzből, így bizonyos térségekben hősként ünneplik az egyes kartelleket, amik így gyakorlatilag legyőzhetetlenné válnak.

Tucatnyi kartell létezik Mexikó területén, azonban a három legjelentősebb a Sinaloa, a Los Zetas és a Cartel del Golfo. Területi határok nem léteznek. Állandóan harcban állnak egymással, hisz mindegyik igyekszik megszabadulni a másiktól. Mivel büszkék hovatartozásukra, tetoválásokkal, mintás pólókkal és kendőkkel, amolyan uniformisként tetszelegnek. Így aztán nem csoda, hogyha a Los Zetas területén megjelenik egy Sinaloa színeket viselő ember, azt könyörtelenül lelövik, megkéselik, feldarabolják. A hatóság tagjait, viszont mind előszeretettel gyilkolják, így ha másban nem is, ebben az egyben azonosak a nézeteik.


1. A Sinaloa kartellMexikó és a világ legerősebb és legbefolyásosabb kábítószer-kereskedelmi szervezete. A 80-as évek elején alakult Sinaloa állam Culiacán városában. Az úgynevezett "Arany-Háromszög" elnevezésű területnek szinte kizárólagos urai, melyek az Észak-Mexikói Culiacán, Durango és Chihuahua államokra utal. Nevét onnan kapta, hogy ezen a területen termesztik a legtöbb ópiumot és marijuánát az egész országban. Ez a kartell a felelős a legtöbb heroin, kokain és marijuána becsempészésért az Egyesült Államokba. Mivel az ország 31 államából, 17-ben van jelen, így Mexikó egész területén harcban áll velük a hatóság. Egyes jelentések szerint 50-60 tonna drogot csempésznek ki havi szinten az országból, többségét az USA-ba, így szinte kimeríthetetlen erőforrásokkal rendelkeznek. Megállás nélkül háborúznak riválisaikkal, akikkel azonban, kisebb-nagyobb győzelmektől eltekintve nem bírnak. Nyílt titok, hogy számtalan befolyásos politikus és rendőrségi vezető is a zsebükben van, így a legtöbbször már órákkal előre tudják, hol lesz a következő razzia vagy letartóztatás. Bizonyos államokban, rendszeresen adományoznak a népnek jelentős összegeket, így ott úgy tekintenek rájuk, mint Mexikó igazi vezetőire. A megvesztegetés és lekenyerezés, amúgy is kedvenc taktikájuk.
2. Los ZetasMinden kartell közül a legfelszereltebb és legkegyetlenebb, akik az országban elkövetett gyilkosságok nagy többségéért felelősek. Igazi mészárosok, ahogyan az újságírók szokták őket nevezni. A lefejezés, az élve felgyújtás és a kizsigerelés a kedvenc kivégzési módszerük. 1998-ban alapították a hadseregből leszerelt vagy kirúgott exkatonák, akik részesülni kívántak a mesés gazdagságot ígérő drogüzletből. Mindennel foglalkoznak ami csak drog. Előszeretettel kínálgatják a narkót az iskolák környékén. Bevett taktikájuk az emberrablás, zsarolás, megfélemlítés. A megvesztegetéssel szemben elég eredményesnek bizonyul, ugyanis a Los Zetas kis híján akkora területtel bír, mint a Sinaloa és erőszakos fellépéseik eredményeképpen folyamatosan képesek terjeszkedni. A kisebb kartelleket vagy beolvasztják, vagy kiirtják, így növelve saját hatalmukat. A kartell székhelye Nuevo Laerdo, közel a Texasi határhoz, így ők is jelentős drogkészletet csempésznek az USA-ba, igaz a nemzetközi piacokon még nincsenek jelen. Újoncaikat mai napig előszeretettel toborozzák a hadsereg vagy a rendőrség soraiból. Ők ugyan nem birtokolnak annyi befolyásos közméltóságot, mint a Sinaloa, viszont a hadsereg vezérkarában rengeteg téglájuk van, akik rendszeresen ellátják őket a legmodernebb fegyverekkel.
3. Cartel del GolfoAz egyik legrégebb óta működő drogkereskedő szervezet. Nemzetközi hálózata a Sinaloával vetekszik, viszont mivel remek érzékük van a megegyezésre, így számtalan más országokban működő bűnszervezettel ápolnak jó kapcsolatot. Azonban nem riadnak vissza a gyilkosságoktól és a zsarolásoktól sem. Kiváló helyzetfelismerésüknek köszönhetik, hogy a velük szomszédos Los Zetas még nem számolta fel őket. Központjuk Matamoros államban található, de számos más régióban is jelen vannak. Az ő zsebükben van a legtöbb politikus, államügyész és vezető beosztású hatósági személy, sőt még a DEA soraiban is vannak tégláik. Két nagy riválisukhoz képest viszonylag kevés mennyiségben szállítanak drogot, de azt igyekeznek a legbiztosabb útvonalakon eljuttatni céljuk felé.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://narcoland.hungarianforum.com
 
A kartellek világa
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Világleírás
» Térképek

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Narcoland :: Szabályzat és Tudnivalók :: Ismertetők-
Ugrás: