Narcoland


 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 A karakteralkotás alapjai

Go down 
SzerzőÜzenet
Admin
Admin


Hozzászólások száma : 84
Join date : 2018. Mar. 05.

TémanyitásTárgy: A karakteralkotás alapjai   Kedd Márc. 06, 2018 11:35 pm

Üdvözöllek az oldalon! A továbbiakban kizárólag rajtad áll a drogháború melyik oldalán kívánsz bekapcsolódni.

Függetlenül attól, mit képvisel a karaktered, mindenki származik valahonnan. Az első dolgod az lesz, hogy írsz egy legalább A4-es terjedelmű karakterlapot, ahol kifejted a karaktered nevét, életkorát, fizikai adottságait, jellemét, majd pedig részletesen leírod az előéletét, a motivációit és mellékelsz hozzá egy fényképet, ami körülbelül hasonlít az általad elképzelt karakterre.
Hogy miért van erre szükség? Mert a mesélők és a többi játékos is így tudja meg, hogyan álljon a karakteredhez és természetesen téged is kötelez a későbbiek folyamán. Ha például erőszakos jellemként írod le a karaktert, de soha nem tesz semmi erőszakosat, karakteridegen lesz a teljesítményed, ami rontja az egész oldal játékélményét, így mindenkit megkérek, hogy erre fokozottan figyeljen! Ugyanez igaz arra az esetre, hogyha a karaktered a drogrendészet tagja, mégis narkóval kereskedik. Ha az előzetes jellemzésben nem tértél ki a korruptságára, akkor alaposan meg kell magyaráznod a reakcióid során, miért tettél így!

Ebben a világban valós emberek élnek. Senki sem szuperhős, vagy egyszemélyes hadsereg. A rossz, vagy egyenesen hülye döntések halált jelenthetnek a karakter számára, így mindenki reális személyeket találjon ki. Nem szeretnék olyan karakterlapot látni, amin az szerepel, hogy a karakter puszta kézzel ölt meg több száz embert. Valós és lehetőleg árnyalt személyiségeket alkossatok, ezzel is növelve a valóságérzetet!

Ha kidolgoztad a karaktered külsejét, előéletét, motivációit, akkor el kell döntened, melyik oldalon szállsz be a háborúba. Az egyik lehetőséged, hogy valamelyik kartell tagja leszel. A Sinaloa, Los Zetas vagy a Cartel del Golfo kompániájából bármelyiket választhatod. Ha viszont a drogok ellen kívánsz harcolni, akkor a mexikói rendőrség a Policia Federal vagy az amerikai DEA drogrendészet örömmel vár a soraikba. A döntésed határozza meg az általad használt fegyereket is. Ha a kartell tagja leszel, szinte bármilyen kézifegyverhez hozzájuthatsz. Ha a rendőrség kötelékét erősíted, akkor a róluk szóló leírásban szereplő eszközökből válogathatsz. Ha pedig a DEA különleges ügynöke leszel, akkor szintén a kartell fegyverzetét használod, mivel nagy valószínűséggel beépülve kell majd dolgoznod. Ám a fegyverek tekintetében se szálljon el mindenki. A kartell nem használ tankokat és vadászgépeket, ahogy a rendőrség sem atombombát! Külön megjegyzem, hogy az itt szereplő fegyverek a valóságban is léteznek.

Nem árt tudni, hogy olyan karakterlapokat nem fogadok el, ahol a játékos egyből drogbárónak, vagy rendőrfőnöknek, esetleg a DEA igazgatójának nevezte ki a karakterét.
A kartelleken belül a következő pozíciók vagy kasztok a megengedettek:

- Katona: A legkisebb rang, akinek nincs semmi befolyása, csak az a dolga, hogy öljön és ha kell meghaljon a kartellért.
- Bandavezér: Ők egy kisebb csapat vezetői. Kizárólag saját embereiknek parancsolnak. Feladatuk egy adott kerületben megvédeni a kartell érdekeit.
- Parancsnok: Ők már jelentősebb befolyással rendelkeznek. Több bandavezérnek parancsolnak és egy egész régióban felelősek a drogkereskedelemért.

A mexikói rendőrségen belüli pozíciók:

- Közrendőr: Bár remek kiképzést kapott s olyan feladatokat is ellát, melyet más országokban csak a különleges alakulatok, saját országában egyszerű rendőr, mindenféle befolyás nélkül, aki parancsokat teljesít s meghal, ha kell.
- Tizedes: Ebben a rangban már lehet szakaszvezető is egy nagyjából 10-15 fős rendőri egységet irányítva, de ugyanúgy meghalhat az utcán.
- Őrmester: Aki ezt a rangot birtokolja, annak már komoly felelőssége van. Akár 30 fős alakulatot is rábízhatnak, így nemcsak megfelelő tapasztalatra, de remek ítélőképességre is szüksége van a rajtaütések során.
- Törzsőrmester: Gyakorlatilag ugyanaz a feladata, mint az őrmestereknek, annyi különbséggel, hogy neki már nem muszáj az első sorban harcolnia.
- Főtörzsőrmester: Ha megfelelő tapasztalattal rendelkezik, akár egy kisebb kerület rendőri egységét is rábízhatják, ám ezzel a felelőssége is jelentősen megnő.
- Nyomozó: Nyomozó kizárólag tiszti rangot elért személy lehet. Ebben a pozícióban a legkönnyebb az előrejutás, de köztük a legnagyobb a korrupció mértéke is. Bár nekik nem a lövöldözés a kenyerük, mégis az ő feladatuk is legalább olyan veszélyes. Céljuk a kartell belső bomlasztása a fontosabb célszemélyek, droglaborok és hálózatok felkutatása.

DEA pozíciók:

- Különleges ügynök: Olyanok akár a kémek. Feladatuk beépülni a legkeményebb kartellek soraiba és a mexikói rendőrséggel karöltve meggyengíteni a bandák befolyását.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://narcoland.hungarianforum.com
 
A karakteralkotás alapjai
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Narcoland :: Szabályzat és Tudnivalók :: Karakteralkotás-
Ugrás: